Új szerencsejáték-törvény készül

Vágólapra másolva!
Jövőre várhatóan új szerencsejáték-törvény készül, mivel az elmúlt évtizedben új tendenciák jelentkeztek a piacon - mondta a Szerencsejáték Zrt igazgatója.
Vágólapra másolva!

A szerencsejátékok piacán megjelent új tendenciák miatt új szabályozásra van szükség - mondta Németh Gábor, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi és játékszervezési igazgatója. A parlament várhatóan jövőre elfogadhatja az új törvényt.

Az utóbbi időben egyre nagyobb teret nyertek Magarországon az illegális online szerencsejátékok, különösen az internetes pókerek - tette hozzá az igazgató. Ez becslések szerint mintegy százmilliárdos forgalmat jelent. Ennek hozzávetőleg a 90%-át visszafizetik, a játékszervezőknél tízmilliárd forintnyi összeg maradhat, ennek pedig kétmilliárd lenne az adóvonzata.

Németh Gábor szerint azonban mégsem elsősorban a játékból származó adóbevétel miatt kell visszaszorítani az illegális játékot, hanem azért, mert ezek az online játékok főleg a fiatalokat célozzák meg. Magyarországon jelenleg nincs nincs olyan jogszabály, amely alapján ezt a tevékenységet meg lehetne akadályozni.