Megválasztották Budapest új főjegyzőjét

Vágólapra másolva!
Sárádi Kálmánnét választotta Budapest új főjegyzőjévé a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A volt III. kerületi jegyző kinevezését Tarlós István főpolgármester javasolta a testületnek.
Vágólapra másolva!

A korábbi óbudai jegyző, Sárádi Kálmánné lett Budapest főjegyzője, miután Tarlós István főpolgármester előterjesztését a kinevezésre és a főjegyző juttatásaira egyhangúlag megszavazta a közgyűlés. Az új főjegyző a szavazás után letette esküjét.

Sárádi Kálmánnét december 20-ai hatállyal, három hónapos próbaidő kikötésével, határozatlan időre nevezték ki, illetményét a jogszabály szerint havi 608 700 forintban állapították meg.

Az 1957-ben született Sárádi Kálmánné 1991. március 1-je óta dolgozott a III. kerületi önkormányzatnál, amelyet 1990-től négy cikluson át vezetett Tarlós István.

A korábbi főjegyző, Tiba Zsolt októberben mondott le, a közgyűlés október 27-én döntött a főjegyzői pályázat kiírásáról. Összesen 21 pályázat érkezett be, amelyek közül 16 felelt meg a kiírási feltételeknek, három pályázót személyesen is meghallgattak.