Szmogriadó Miskolcon, az autósok ingyen buszozhatnak

Vágólapra másolva!
Péntektől ingyen utazhatnak a miskolciak és családtagjaik érvényes forgalmi engedéllyel a buszokon és villamosokon. A megnövekedett szállópor-koncentráció miatt a városban szmogriadót rendeltek el.
Vágólapra másolva!

Ingyen használhatják a tömegközlekedést péntektől a miskolci autósok és családtagjaik a szmogriadó miatt. Jegy és bérlet helyett elegendő egy érvényes forgalmi engedély a szmogriadó végéig. Miskolcon csütörtökön rendelték el a szmogriadót, mert két mérőállomáson két napon át meghaladta a riasztási küszöbértéket a szálló por koncentrációja.

Az önkormányzat arra kérte az embereket, hogy mérsékeljék a fával és olajjal való fűtést, valamint lehetőleg hagyják otthon az autót. A miskolci kórház tüdőosztályán egy nap alatt megkétszereződött az ambulancián jelentkező betegek száma - mondta el Csánky Eszter a Miskolci Semmelweis Egészségügyi Központ osztályvezető főorvosa. A levegőben lévő porok belégzése irritációt okozhat, a főorvos azt tanácsolta, aki teheti, maradjon otthon, vagy viseljen szájmaszkot, ha utcára megy.