Amerikai harcjárműveket kap a magyar honvédség

Hende Csaba, honvédelmi miniszter
Vágólapra másolva!
Tíz új amerikai harcjárművet kap a magyar honvédség a napokban. Ezeket az útszéli pokolgépek ellen is biztonságot nyújtó eszközöket Afganisztánban használják majd.
Vágólapra másolva!

Tíz új amerikai harcjárművet kap a honvédség a napokban, és a tervek szerint további 46-ot hamarosan - mondta a magyar honvédelmi miniszter, miután tárgyalt a nemzetközi erők afganisztáni főparancsnokával Afganisztánban. Ezek a járművek az útszéli pokolgépek ellen is biztonságot nyújtanak, Afganisztánban használja majd a honvédség.

David Petraeus tábornokkal áttekintették, hogy milyen fegyverzetre van szükség a magyar tartományi újjáépítési csoport munkájának folytatásához a romló biztonsági helyzetben. A magyar misszióhoz már megérkezett az a mintegy ötszáz új kevlársisak, amelyet a német hadseregtől vásárolt.

Hende Csaba szólt arról is, hogy a magyar katonákat az utóbbi időkben többször is megtámadták, tűzharcba keveredtek, és helytálltak. Ezért miniszteri jogaival élve létrehozott egy kitüntetést, a kardokkal ékesített szolgálati érdemjelet, amelyet a mostani látogatásakor 28, Afganisztánban szolgáló katona kapott meg.