Elkészült a semmisségi törvény első változata

Vágólapra másolva!
Elkészült a 2006. őszi fővárosi eseményekkel kapcsolatban akkor őrizetbe vett emberek ügyeit felülvizsgáló úgynevezett semmisségi törvény első változata, most dolgoznak az indokláson. Ezután beterjesztik a javaslatot az Országgyűlésnek - mondta Balsai István fideszes országgyűlési képviselő. A jogszabály 200 és 400 közötti ügyet érint.
Vágólapra másolva!

Elkészült a semmisségi törvény első változata, jelenleg az indokláson dolgoznak - mondta Balsai István fideszes országgyűlési képviselő a Magyar Nemzet. A 2006. őszi fővárosi eseményekkel kapcsolatban akkor őrizetbe vett, illetve előzetes letartóztatásba helyezett emberek ügyeit felülvizsgáló jogszabály Balsai István szerint 200-400 ügyet érinthet.

A tervezet szerint a bíróság ezekben az ügyekben nem tartana tárgyalást, hanem az aktákból állapítaná meg, hogy a felelősségre vonás a rendőrségi jelentés vagy rendőri vallomás alapján történt, és eltörölné az ítéleteket. Az érintetteket nem kellene újból beidézni. A rabosítottak közül sokan ugyanis nem követtek el sem szabálysértést, sem bűncselekményt.