888 milliót kapnak a budapesti fürdők a fővárostól

Vágólapra másolva!
888 millió forintot juttatna a fővárosi önkormányzat a nehéz helyzetbe jutott Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nek - derül ki György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes javaslatából. A pénzt a gyógyfürdők adósságok kifizetésére, illetve pályázatokra fordítják.
Vágólapra másolva!

Az idei évben végzett közszolgálati feladatok ellentételezéseként 888 millió forintot juttatna a fővárosi önkormányzat a nehéz helyzetbe jutott Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nek - derül ki György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes javaslatából.

A főpolgármester-helyettes előterjesztésében azt írja: a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. az elmúlt években folyamatosan veszteségesen működött, emiatt akut likviditási problémával küzd. "A társaság veszteséges működéséhez a korábbi menedzsment ésszerűtlen, indokolhatatlan döntései és mulasztásai vezettek" - írta a fideszes politikus.

Hozzátette: a társaság vezetése szerint a lejárt szállítói tartozások december 16-án elérték a 451 millió forintot, év végére pedig várhatóan eléri az 560 millió forintot. A veszteséges működés miatt a társaság két, már megnyert pályázat önrészét - összesen mintegy 400 millió forintot - sem tudja előteremteni, ami összességében 1,4 milliárd forint támogatás elvesztését jelenti.

A bruttó 888 millió forint így fedezetet nyújt a 417 millió forintos pályázati önrész biztosítására, valamint 294 millió forint értékben a már lejárt szállítói számlák kifizetésére - olvasható az előterjesztésben.