Vágólapra másolva!
Tetőzött a Tisza Tiszadorogmánál, a hideg és a lefagyások miatt nem romlott a belvízhelyzet. Jelenleg 1794 kilométeren van árvízvédelmi készültség, ebből egyedül Tokaj és Szolnok között harmadfokú.  
Vágólapra másolva!

A Tiszán levonuló árhullám Tiszadorogma térségében tetőzött. A tiszai árhullám tetőző szintje Szolnokig várhatóan meghaladja majd a harmadfokú készültségi szintet, Csongrád és Algyő között várhatóan másodfokon tetőzik majd - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs vasárnap.

Jelenleg 1794 kilométeren van árvízvédelmi készültség, ebből harmadfokú 504 kilométeren, Tokaj és Szolnok között, valamint a Hortobágy-Berettyó felső szakaszán. Másodfokú készültség mellett védekeznek 562 kilométeren, és elsőfokú a készültség 727 kilométeren.

A szakemberek szerint a következő napok enyhébb időjárása olvadást hoz majd, ami ronthatja a belvízhelyzetet. Jelenleg 3138 négyzetkilométer az elöntött területek nagysága, az elöntések lefagytak és 5-10 centiméternyi hó borítja őket, ami az olvadáskor súlyosbíthatja a belvíz problémát.