Kihűlés okozhatta több ember halálát a hétvégén

Vágólapra másolva!
Több halálesetről számolt be a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron megyében. A halálesetek okait vizsgálják, azonban valószínűsíthető, hogy mindegyik esetben a kihűlés végzett velük.
Vágólapra másolva!

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivőjének közlése szerint Ózdon egy fűtetlen lakás padlózatán találtak rá egy 97 éves nőre és 46 éves fiára szombaton. A férfi életét már nem lehetett megmenteni, halálát az elsődleges szakvélemény szerint kihűlés okozta; az erősen kihűlt asszonyt kórházban ápolják.

Edelényben egy 53 éves férfit találtak fűtetlen lakásának padlóján vasárnap. A helyszíni szemle során a vizsgálatot végző orvos a halál valószínűsíthető okaként szintén a kihűlést nevezte meg.

Egy 81 éves nő holttestére vasárnap buji háza udvarán találtak rá, az eljárás eddigi adatai szerint az asszony előző nap eshetett el úgy, hogy már nem tudott felállni - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség közlése szerint szintén vasárnap, fűtetlen tiszaszalkai házukban találták meg egy idős pár holttestét, akik szintén kihűlés következtében veszthették életüket.

Szintén kihűlés miatt halt meg egy férfi Karcagon az elmúlt hétvégén. Az 58 éves férfi szombaton hajnalban ment ki házuk udvari WC-jére, és rosszul lett. A családtagok körülbelül egy óra múlva találtak rá, hívták a mentőket, de már nem tudtak rajta segíteni - mondta Szabó Zita őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az elsődleges orvosi vélemény szerint halálát kihűlés okozta. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit.

Egy 63 éves soproni férfi holttestére hétfőn az egyik szomszédja talált rá. Az áldozat halálát szintén kihűlés okozta. A rendőrség a gyilkosságot kizárta.

A halálesetek körülményeit az illetékes rendőrkapitányságok vizsgálják.