Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió egy hónapja kinevezett vezérigazgatója azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy hétfőn feljelentést tesz a társaságnál tapasztalt, 8 milliós magánklinika-szerződés miatt. Egy másik ügyben a tévénél egy vezető 53 millió forintot kapott lelépti díjként, pedig maradt a cégnél.

"Az elmúlt héten bárhová nyúltam, felidegesítettem magam" - nyilatkozta Ókovács Szilveszter a Duna Televízió új vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek azután, hogy eredményt kapott a társaságnál lefolytatott belső vizsgálatról. Elmondása szerint a vizsgálatban azt állapították meg: hagyománya van annak, hogy "dunás vezetők családtagjai közpénzen gyógyulnak".

Ókovács Szilveszter szerint Pekár István korábbi elnök és Szekeres László főigazgató 8 millió forintos szerződést kötöttek egy magánklinikával maguk és nejeik szűrővizsgálatainak lefolytatására 2009-ben.

A tévéelnök elmondta, hogy jogászaik szerint megalapozott a különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja. Ez alapján hétfőn feljelentést tesznek az ügyben - mondta Ókovács Szilveszter, hozzátéve, hogy egy másik ügyben is lehet még folytatás.

Szekeres Lászlót 2009 áprilisában nevezte ki főigazgatónak Cselényi László elnök, miután korábban alelnök volt már a tévében, de egyben biztosította egy levélben, hogy továbbra is használhatja az alelnök titulust - mondta Ókovács. Hozzátette, hogy a pénzmozgások áttekintésekor azt találták, hogy az alelnökből főigazgatóvá váló Szekeres 53 millió forintot kapott felmentés címén ekkor. "Épeszű vállalat nem kötne olyan szerződést, amely szerint ha a munkavállaló mond fel, pláne indoklás nélkül, akkor is jár neki lelépti díj - méghozzá 15 havi" - nyilatkozta a lapnak.

A tévéelnök elmondta még, hogy több olyan munkatárs esetében azt tapasztalták, hogy 400-500 ezer forintos bért kaptak úgy, hogy nem volt elvégzett munka érte, bármilyen tényleges munkavégzésért már "extrapénz kaptak". Egy távozó vezető pedig a könyv szerinti érték 5 százalékáért vehetett meg a cégtől olyan eszközöket, amelyeket korábban használt - mondta Ókovács.