Az Alkotmánybíróságon támadta meg az ügyészségi törvény egy szakaszát Molnár Csaba, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának ügyvezető alelnöke. Azt kifogásolja, hogy a legfőbb ügyész kilencéves megbízásának megszűnése után is gyakorolhatja a jogköreit, ha az Országgyűlés nem tudja megválasztani az utódját.

Az Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP-s Molnár Csaba, mert a nemrég elfogadott ügyészségi törvény szerint a legfőbb ügyész kilencéves megbízatásának megszünése után is hivatalban maradhat, ha az Országgyűlés nem tudja megválasztani az utódját.

A szocialista politikus úgy látja, a Fidesz arra játszik, hogy kilenc év után egyharmaddal is megakadályozhatja az új legfőbb ügyész megválasztását. Megfogalmazása szerint a fideszes Orbán Viktor azt akarta, hogy a fideszes Polt Péter az idők végezetéig legfőbb ügyész maradhasson és tudja teljesíteni a politikai megrendeléseket.

Molnár Csaba azt mondta, hogy az életfogytig való közhatalom-gyakorlás lehetősége ellentétes a hatalommegosztás követelményével, ezért alkotmánysértő.

Az Országgyűlés novemberben módosította az ügyészségi törvényt.