A tiltás ellenére lecserélte autóparkja egy részét a Posta

Vágólapra másolva!
Új autókat vásárolt a Magyar Posta annak ellenére, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter felfüggesztette a beszerzéseket - értesült a Blikk. A Posta szerint szükség van az új kocsikra a napi ügymenet biztosításához.
Vágólapra másolva!

Lecserélte autóparkjának egy részét a Magyar Posta, annak ellenére, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter felfüggesztette a beszerzéseket - írja a Blikk. A lap szerint az új autópark létét igyekeztek titokban tartani, az új kocsikat a járműtelep épülete mögé helyezték el.

Azt nem tudni, hogy pontosan hány autót vásárolt a társaság, és mennyit költött a járművek cseréjére. A cég szerint szükség volt a cserére, Hüse Marianna, a Magyar Posta szóvivője azt mondta, hogy külső üzleti kapcsolattartási, értékesítés-támogatási, biztonsági ellenőrzési feladatokat látnak el az autókkal, és a napi ügymenet biztosításához szükséges üzemi használatú személykocsikat és kisbuszokat cserélték le Skoda Fabiákra, Skoda Octaviákra és Fiat Scudókra.

A nemzeti fejlesztési miniszter november elején állíttatta le a beszerzéseket, miután a lap megírta, hogy a Posta 770 millióért akar új autókat venni a vezetőknek, miközben 300 fős elbocsátásra készültek. Akkor a tárca közleményében azt írta: "Egyértelmű elvárás az állami tulajdonú vállalatokkal szemben, hogy költséghatékonysági szempontokat szem előtt tartva járjanak el beszerzéseik előkészítésénél és lebonyolításánál." A minisztérium most nem kommentálta a Posta autóvásárlását.