Ünnepi menetrend szerint közlekednek a buszok és a vonatok

Vágólapra másolva!
Rendkívüli menetrend szerint közlekednek pénteken a MÁV, a Volán és a BKV járatai. Péntek délelőtt még nagy forgalom várható a bevásárlóközpontok környékén. Az utolsó távolsági buszok a fővárosból szenteste napján délután 4 és 5 óra között indulnak el, a BKV utolsó nappali járatai is 16 óra körül. Szombaton és vasárnap is módosul a menetrend.
Vágólapra másolva!

Módosul a közösségi közlekedés menetrendje karácsonykor. Délelőtt még nagy forgalom várható az üzletek, bevásárlóközpontok környékén, ezek többsége 12, illetve 14 óráig tart nyitva. A BKV járatain pénteken a szombati menetrend lesz érvényes. Az utolsó nappali járatok 16 óra körül indulnak el, ezután már csak az éjszakai buszokkal lehet utazni, de a 914A busz szenteste nem közlekedik. Karácsonykor, december 25-én és 26-án a BKV-járatok a munkaszüneti (vasárnapi), illetve az áruházakat érintő autóbuszok az állami ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek. (Az ünnepi időszakban érvényes menetrendről itt olvashat bővebben.)

A Volánbusz pénteken a szabadnapi, 25-én a munkaszüneti napoknak megfelelő, 26-án pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekedteti járatait. December 24-én az utolsó buszjáratok Budapestről általában délután 4 és 5 óra között indulnak el. Az ország többi Volán-társaságánál ugyanez a menetrend lesz érvényben.

A MÁV-nál pénteken a szombati menetrend él, 25-én az ünnepnapi menetrend szerint járnak a vonatok. Azokon a vonalakon, amelyeken nagyobb utasforgalom várható, több kocsival indítják el a vonatokat. Karácsony másnapján (vasárnap) az aznapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A karácsonyi ünnepekben változik a parkolási rend Budapesten, és az ország nagyvárosaiban is, általában 25-e és 26-a díjmentes, de a két ünnep között több helyen is fizetni kell a parkolásért. (Részleteket itt olvashat.)