Másfél százalékos béremelést kérnek a MÁV-tól a vasutas-szakszervezetek

Vágólapra másolva!
Másfél százalékos béremelést kér a MÁV-tól 2011-re öt, egymással együttműködő vasutas-szakszervezet. Ha nem kapják meg, akár sztrájkra is készek az érdekképviseletek.
Vágólapra másolva!

A jövőre prognosztizált GDP-növekedés 50 százalékával, legalább 1,5 százalékkal megemelt béreket követel a MÁV-tól a vasútnál dolgozóknak öt egymással együttműködő vasutas-szakszervezet.

Az érdekképviseleteknek a már megkezdett jövő évi bértárgyalásokra hivatkozó közös közleménye szerint a MÁV-nak a kollektív szerződés módosítására tett javaslatai úgy csoportosítanák át az egyes jövedelemelemeket, hogy az nemcsak béremeléssel nem járna, de a vasutas munkavállalók többségénél nem kompenzálná az adórendszer jövő évi változásából eredő nettó keresetcsökkenést sem.

A Mérnökök és Technikusok Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége és a Vasutasok Szakszervezete közleményük szerint bízik a tárgyalások folytatásában, de azok eredménytelensége esetén akár munkabeszüntetésre is készek az elvárt béremelés érdekében.