Újabb vízkorlátozást helyezett kilátásba a Tettye Forrásház Zrt.

Vágólapra másolva!
A Tettye Forrásház Zrt. újabb vízkorlátozást helyezett kilátásba, ha a Pécsi Vízmű a közeljövőben sem rendezi a tartozását, és ezt már a lakosság is megérzi majd - közölte a cég.
Vágólapra másolva!

A lakosság is megérzi majd a Tettye Forrásház Zrt. következő vízkorlátozását - közölte a cég vezérigazgatója, Sándor Zsolt. A Tettye Forrásház Zrt. hétfőn rövid ideig 12 Pécs környéki településen korlátozta a vízszolgáltatást. Ezúttal azonban csak rövid időre zárták el a csapokat, így ez a fogyasztókat nem zavarta meg, de az bebizonyosodott, hogy a Pécsi Vízmű nem képes biztonságosan ellátni a fogyasztókat - tette hozzá Sándor Zsolt.

A települések közül egy már alá is írta az új szerződést a Tettyével, másik három pedig a napokban tart rendkívüli képviselőtestületi ülést, amelyen a Tettye szerint valószínűleg megszavazzák, hogy tőlük vegyék igénybe a szolgáltatást. A Tettye Forrásház vezérigazgatója szerint ha a Pécsi Vízmű a közeljövőben sem rendezi tartozását, a további intézkedésekről január első heteiben egyeztet a cég, és ekkor újabb vízkorlátozásra lehet majd számítani.

A Tettye Forrásház azt akarja elérni, hogy a Pécsi Vízmű minél előbb rendezze százmilliós nagyságrendű tartozását. A Pécsi Vízmű korábban azt közölte, hogy megítélése szerint nincs jogalapja a követelésnek, mert a Tettyének nincs írásos szerződése szennyvízkezelésre, vízátadásra, holott azt a magyar jogszabályok kötelezővé teszik. Ezenkívül a felek között még a fizetendő összegről sincs megegyezés.