Vasvillával támadt a rendőrökre a rokonait összeszurkáló férfi

vasvilla
Vágólapra másolva!
Vasvillával támadt az elfogására induló rendőrökre egy férfi Tiszadadán, miután késsel megszurkálta két rokonát. A rendőrök figyelmeztető lövést adtak le, de a gyanúsítottat a szurkálás miatt elégtételt követelő tömegből is ki kellett menteni.
Vágólapra másolva!

Szerdán koraeste késeléshez riasztották a rendőröket Tiszadadára: egy család tagjai szólalkoztak össze, majd egy férfi késsel összeszurkálta két rokonát - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Fülöp Gergely. Az egyik sérült állapota életveszélyes.

A rendőrök az utcán találták meg a feltételezett elkövetőt, aki egy vasvillával indult feléjük. Miután háromszori felszólítás ellenére sem tette le a vasvillát, majd az egyik rendőr felé szúrt, a rendőr kénytelen volt figyelmeztető lövést leadni a levegőbe. A támadó ekkor tette le a vasvillát, a rendőrök pedig megbilincselték, de a környékbeliek közben elkezdtek gyülekezni, hogy a férfin elégtételt vegyenek megsebesített rokonaikért. A rendőröknek erősítést kellett hívniuk, a tömegből négy személyt állítottak elő csoportos garázdaság miatt.

A késeléssel gyanúsított 38 éves férfit őrizetbe vették, vele szemben életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanújával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a nyomozást. Hivatalos személy ellen felfegyverkezve elkövetett erőszak miatt pedig a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészségségen kezdeményeztek eljárást.