Vizsgálatot indít a metrókocsi-szerződés ügyében a kormánybiztos

Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indít a BKV és az Alstom francia cég között megkötött szerződés ügyében az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula csütörtöki sajtótájékoztatóján belejelentette, hogy január 3-án egyeztet Tarlós István főpolgármesterrel az ügyben. 
Vágólapra másolva!

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos vizsgálatot indít a BKV és a budapesti metrókocsik gyártója, az Alstom között megkötött szerződés ügyében. Budai csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a vizsgálatra Tarlós István kérte fel. A főpolgármesterrel január 3-án egyeztet az ügyről. "Jelen pillanatban a magyar állam több mint 30 milliárd forint bukása felé halad" - fogalmazott Budai Gyula.

A BKV és az Alstom francia cég pere december 9-én kezdődött a nanterre-i bíróságon. Az Alstom azért perelte be a BKV-t, mert a fővárosi közlekedési cég felmondta az Alstommal kötött szerződését. December 21-i ítéletében a bíróság az Alstomnak adott igazat, és a döntés értelmében a BKV nem kaphatja meg a metrókocsi-szerződés felmondása miatt a bankgaranciákat, ezzel a közlekedési vállalat 37 milliárd forintot bukott.