Megtalálták a gödörbe esett munkagép kezelőjének holttestét

Vágólapra másolva!
Vízzel teli munkagödörbe esett egy lánctalpas munkagép az éjjel a Mátrai Erőmű visontai bányaterületén, a kezelőt azóta sem találják.
Vágólapra másolva!

Nem találják annak a munkagépnek a kezelőjét, aki múlt éjjel tűnt el a Mátrai Erőmű visontai telepén, miután munkagépével egy vízzel teli gödörbe fordult.

A gyöngyösi tűzoltókon kívül péntek délelőtt az erőmű szakemberei is kivonultak a baleset helyszínére. A lánctalpas munkagép fejjel lefelé áll, vezetőfülkéje a három méter mély vízzel teli gödör aljára került, így nem férnek hozzá. Egy külső vállalkozás dolgozóját érte a baleset hajnali egy órakor a Mátrai Erőmű Zrt. visontai bányaterületén. A lánctalpas géppel egy a bányavíz összegyűjtésére szolgáló árokba csúszott.

Laczik Balázs a gyöngyösi tűzoltóság hadnagya az [origo] kérdésére elmondta, hogy az éjszaka történt baleset után a helyi tűzoltók pénteken fél kilenckor érkeztek meg az erőműhöz, de nem találták a vízben a munkagép vezetőjét. A Budapestről érkező búvárok délelőtt indultak el Visontára.

A víz alatti keresést dél körül kezdték meg, és 15 óra előtt néhány perccel a speciális búvárcsapat tagjai megtalálták a gépkezelő férfi holttestét; személyi adatairól nem áll rendelkezésre információ.

Az [origo] telefonon megkereste a Mátrai Erőmű Zrt.-t is, de a telefonközpontos nem tudott senkit kapcsolni.