Megjelent a médiatörvény a Magyar Közlönyben

Vágólapra másolva!
Egy nappal a hatályba lépése előtt megjelent a Magyar Közlönyben a médiatörvény. Az MSZP, a Jobbik és az LMP jelezte, hogy az Akotmánybírósághoz fordul.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is kihirdették a médiatörvényt. A Magyar Közlöny 202. számában jelent meg péntek délelőtt a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény. A jogszabály legtöbb pontja január elsején lép hatályba.

Az [origo] csütörtökön elsőként számolt be arról, hogy Schmitt Pál államfő aláírta a médiatörvényt, a közlöny szerkesztőségében megerősítették, hogy már korrektúrázzák a jogszabályt. A Parlament december 21-én kormánypárti szavazatokkal fogadta el a sok belföldi és nemzetközi bírálatot kapott törvényt, és sürgős kihirdetést kért. A megszavazott jogszabályt december 23-án írta alá Kövér László házelnök, a sürgős kihirdetés miatt 5 munkanapja volt dönteni Schmitt Pál államfőnek. A médiatörvénnyel kapcsolatos híreket egy helyen megtalálja itt.

Az MSZP és a Jobbik és az LMP bejelentette, hogy alkotmányossági aggályok miatt az Alkotmánybírósághoz fordul normakontrollért.