Petárdaárust buktattak le Szendrőládon

Vágólapra másolva!
Petárdaárusra csaptak le Borsodban, a fővárosban az eladók elmenekültek, csak a pirotechnikai eszközöket találták meg. Az elfogott szendrőládi férfitől csaknem 2 ezer petárdát koboztak el.
Vágólapra másolva!

Háromszáz engedély nélküli pirotechnikai eszközt foglaltak le pénteken a vámosok a Kőbányai úti piac környékén - mondta közölte Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője. A vámosok az egyik parkolóban lettek figyelmesek a gyanús dobozokra, amiben engedély nélküli termékek voltak, az árusok viszont elmenekültek, így ismeretlen tettes ellen indult eljárás.

Illegális pirotechnikai eszközöket találtak egy árusnál Szendrőládon is. Az edelényi rendőrkapitányság munkatársai ellenőrizték a férfit, akinél mintegy 2 ezer petárdát találtak, szabálysértési eljárás indult az ügyben.

Hasonló ügyek miatt a miskolci rendőrkapitányságon három szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Tiltott pirotechnikai eszközöket találtak a miskolci belvárosban és a Búza téren, egy férfi pedig éppen egy rendőrautó közelében próbált ki egy rakétát december 28-a előtt, vele szemben is szabálysértési eljárást kezdeményeztek.