Civil ruhás rendőrök füleltek le petárdaárusokat Budapesten

Vágólapra másolva!
Pórul járt néhány petárdaárus a fővárosban, mert civil ruhás rendőröknek próbálta eladni a tiltott pirotechnikai eszközt.
Vágólapra másolva!

Civil ruhás rendőrök több petárdaárust is előállítottak szilveszterkor Budapesten. Az Oktogonnál rakétákat és egyéb más eszközöket kínált megvételre egy férfi, pechjére éppen egy civil rendőrnek. A rendőr megvárta, amíg az alkalmi árus társa megérkezett az áruval, majd igazoltatta a két férfit, akiket aztán előállítottak.

A Határ útnál egy fiatal lány árult petárdákat, az igazoltatás után háromszáz darab került elő a táskájából. Egy állampolgári bejelentés után a Józsefvárosban négy személytől több száz petárdát foglaltak le a rendőrök, a négy embert előállították.

A BRFK igazgatásrendészeti főosztálya az óév utolsó napjaiban több ellenőrzést is tartott, hogy kiszűrjék a nem megfelelően működő pirotechnikai eszközöket árusító helyeket. Komolyabb hiányosságot sehol sem találtak.

Miskolcon szabálysértési eljárás indult egy férfi ellen, aki péntek este nyolcszáz petárdát akart eladni a borsodi megyeszékhely belvárosában, de a rendőrök lefülelték.