Bors: Nem fogadta el egy milliárdos hitelkártyáját a hazai bankterminál

Vágólapra másolva!
Huszonötmillió forint értékben vásároltak volna luxusórákat a világ negyedik leggazdagabb emberének családtagjai egy magyar üzletben, de hitelkártyáikat nem fogadta el a bankterminál. Az OTP szerint a kártyát kibocsátó bankoknál volt a hiba - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Nem fogadta el sem a - csúcsok csúcsát jelentő - fekete American Express, sem a HSBC Platina Visa kártyát az OTP Bank által üzemeltetett terminál az egyik hazai luxusórákat árusító boltban, amikor azzal kívántak fizetni a világ negyedik leggazdagabb emberének, Mukesh Ambaninak családtagjai - értesült a Bors.

Az egyik kártyánál megbénult a terminál, a másiknál pedig a hazai bank kérdésekkel próbált meggyőződni a kártyatulajdonos valódiságáról, azonban a kérdésekre az érintett nem tudott pontosan válaszolni. Az átutalási nehézségeket a család londoni bankárja is megpróbálta elsimítani, de ő sem járt sikerrel.

Az OTP Bank kommunikációs osztálya a lap megkeresésére közölte, hogy ők a kártyatársasági szabályok szerint jártak el, hiszen nem nekik, hanem a kártyát kibocsátó banknak kell engedélyeznie a tranzakciót.