Várják a jégpályák a korcsolyázókat a Balatonon

Vágólapra másolva!
A Balatonon több helyen is kijelöltek hivatalos jégpályákat, amelyek várják a korcsolyázni vágyókat. Néhány helyen nincs hivatalos jégpálya, de az érdeklődőket tájékoztatják arról, hogy hol biztonságos a jég a sportoláshoz.
Vágólapra másolva!

A hideg időnek köszönhetően a Balaton jegén egyre több helyen lehet biztonságosan korcsolyázni. Több helyen is kijelöltek hivatalos jégpályát, és van, ahol a következő napokban teszik meg ezt.

Siófokon 16 centiméteres jégvastagságot mértek kedden - a szakemberek szerint a 10 centiméter vastag jég már biztonságos a sportoláshoz -, itt a város délnyugati része előtti partszakaszon működik hivatalos jégpálya, amely mintegy 2000 négyzetméteres. Az ingyenes koripályát reggel 8 órától sötétedésig lehet használni, ezalatt állandó ügyeletet tartanak a működtetők. Egészségügyi szolgálat is van a pálya mellett, valamint minden eszköz rendelkezésre áll egy esetleges mentéshez. A korcsolyázókat a parton büfé is várja.

Keszthelyen a városi strand területén jelöltek ki jégpályát, amit megvilágítanak, így este 8 óráig lehet használni. Vonyarcvashegyen a Lidó strand sportpályáinak területén szárazföldi jégpálya működik, amelyet világosban lehet használni hétköznap, de hétvégén este kivilágítják, így akkor is lehet majd korcsolyázni. Révfülöpön a móló és az Európa sétány közötti részen van hivatalos jégpálya, 9 és 16 óra között felügyelet és mentőfelszerelés is van a jég mellett. Tihanyban a Belső-tó jegén lehet sportolni, büfé, zene és korcsolyaélezés is van.

Balatonfüreden kedden 13 órakor nyitották meg a jégpályát az Esterházy strandon. Hétköznap 13 és 18 óra között, hétvégén 9 és 19 óra között van felügyelet a jég mellett, míg a strand bejárata folyamatosan nyitva van.

Balatonalmádiban hivatalos jégpályát nem jelöltek ki ugyan - mert még nem tartják elég vastagnak a jeget -, de a Wesselényi strand több kapuját is megnyitották, hogy a korcsolyázni vágyók rámehessenek a jégre. Ha marad a hideg idő, akkor lehet kijelölt jégpálya, és hétvégére jégkarnevált is terveznek.

Balatonfűzfőn nem tudtak teljesíteni minden feltételt a hivatalos jégpálya megnyitásához, de mentőeszközök itt is vannak, ha bárki bajba kerülne.

Gyenesdiáson, Fonyódon, Alsóörsön nincs hivatalos jégpálya, de a települések strandjain sokan korcsolyáznak, és plakátokon tájékoztatják az embereket arról, hogy hol biztonságos a jég.