Drogfüggő beteget gyanúsítanak a kórházi gyilkossággal

megöltek egy beteget a Nyírő Gyula kórházban, hullaszállító, halottaskocsi
Vágólapra másolva!
Bűncselekmény áldozata lett egy 68 éves beteg a budapesti Nyírő Gyula Kórház pszichiátriáján. A rendőrség szerint a magatehetetlen férfit egy másik beteg, egy húszéves fiatalember ölte meg, aki a kórház szerint drogfüggő, a gyanúsítottat szerda délután előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.
Vágólapra másolva!

Bűncselekmény áldozata lett egy 68 éves beteg egy budapesti kórházban - közölte szerdán reggel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A gyilkosság a Nyírő Gyula Kórház pszichiátriai osztályának zárt részlegén történt. A BRFK közleménye szerint azonnal megkezdték az adatgyűjtést, a tanúk kihallgatását és a helyszíni szemlét. Az összegyűjtött információk alapján a 68 éves beteget valószínűleg a vele közös helyiségben elhelyezett, szintén orvosi kezelés alatt álló húszéves fiatalember ölte meg. A BRFK életvédelmi osztálya a húszéves férfival szemben büntetőeljárást indított, a bíróság szerda délután elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
Halottszállító autó hagyja el a Nyírő Gyula Kórház épületét

A Nyírő Gyula Kórház közleménye szerint az áldozatot egy többszörösen kezelt, kisebb bűncselekményeket is elkövető drogbeteg férfi támadta meg. A közlemény szerint a férfi az intézmény egyik pszichiátriai osztályának zárt részlegén, "a megfelelő kezelés és óvintézkedések ellenére" támadta meg a közelében fekvő, mind tudatilag, mind testileg súlyosan leépült 68 éves beteget. A kórház főigazgatója elrendelte a részletes belső vizsgálatot az ügyben.

Az [origo] a helyszínen próbált érdeklődni a haláleset körülményeiről, a biztonsági őrök azonban a főigazgató által elrendelt hírzárlatra hivatkozva kitessékelték munkatársunkat a kórház területéről.