Vágólapra másolva!
Mégis Budapestre jön az Európai Unió kül- és belbiztonsági főképviselője, és részt vesz az EU-elnökségi zászló ünnepélyes átadásán a Parlamentben. A hírt a magyar Külügyminisztérium közölte, cáfolva ezzel azokat a korábbi híreket, amelyek szerint Catherine Ashtonnak más programja van.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délután Budapestre érkezik az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Catherine Ashton, és részt vesz este a Parlamentben az EU-elnökség ünnepélyes átadásán. Ezt a magyar Külügyminisztérium közölte, cáfolva azt a korábbi hírt, amely szerint a főképviselő "váratlan és sürgős közel-keleti látogatása miatt lemondta" csütörtök estig esedékes összes magyarországi programját.

Szerdán a Budapesti Corvinus Egyetem tájékoztatott arról, hogy Catherine Ashton január 6-ra, az egyetemre tervezett előadása elmarad. Az egyetem közleménye a Külügyminisztérium szerdai hírére hivatkozott.

A Parlament kupolatermében rendezett ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök átveszi az EU-elnökséget jelképező zászlót Yves Leterme ügyvezető belga kormányfőtől. Belgium az előző félévben töltötte be az EU-elnöki tisztét.

Catherine Ashton pénteken tárgyal Martonyi János külügyminiszterrel, Hende Csaba honvédelmi miniszterrel, részt vesz a magyar kormány és az Európai Bizottság Kollégiumának együttes ülésén, ezenkívül találkozik a média képviselőivel - áll a minisztérium közleményében.