Eltávolítottak több UD-s hangfelvételt az internetről

Vágólapra másolva!
Már nem hozzáférhető az interneten a legtöbb hangfelvétel azok közül az anyagok közül, amelyeket a HungarianDemocrat nevű felhasználó tett közzé szerdán. A felvételek többségén állítólag Tóth János, az UD Zrt. vezetője beszélt, a feltüntetett feliratok szerint többek között Csányi Sándor OTP-elnökkel.
Vágólapra másolva!

Már csak néhány található meg a szerdán közzétett, állítólagos UD-s hanganyagok közül az interneten. A YouTube videómegosztón a HungarianDemocrat nevű felhasználó tett közzé mintegy 35 felvételt "hanganyag UD" néven. A felvételeken állítólag Tóth János, az Ud Zrt. vezetője beszélt például a Csányi Sándor OTP-elnök családját zaklató emberről a bank vezérével és feleségével, de a feliratok szerint Hernádi Zsolttal, a Mol elnök-vezérigazgatójával is rögzítettek telefonbeszélgetést. (Az internetes megosztóra kikerült anyagokról részletesen itt olvashat)

Csütörtök délután az anyagok többsége eltűnt a videomegosztóról, a korábban közzétett felvételekről azt írják, hogy a felhasználó eltávolította ezeket, a közzétevő HungarianDemocratról pedig azt, hogy a felhasználó megszüntette a fiókját.

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a távirati irodának azt mondta, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket az internetre felkerült, a személyét is érintő telefonbeszélgetések miatt. Futó Barnabás, az UD Zrt. jogi képviselője a Népszabadság online-nak azt mondta, hogy a cég egykori tulajdonosai és munkatársai nevében feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen személyes adattal való visszaélés és magántitok jogosulatlan megismerése címén. Futó azt valószínűsíti, hogy manipuláltak a céggel kapcsolatos, interneten terjedő titkosszolgálati hanganyagok, de ennek megállapításához szakértői vizsgálat szükséges.