Marihuána-ültetvényt találtak egy siófoki lakásban

Vágólapra másolva!
Nyolc kilogramm marihuánát és nagy összegű készpénzt találtak egy siófoki férfi enyingi lakásán, két enyingi személyt pedig egy marihuána-termesztésre átalakított siófoki lakásban értek tetten.
Vágólapra másolva!

Marihuána-terjesztő hálózatra csapott le szerdán a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság. Egy siófoki férfit Budapesten fogták el, nála 900 gramm marihuána volt.

A nyomozás során a férfi enyingi lakásán nyolc kilogramm marihuánát, valamint nagy összegű készpénz foglaltak le. A gyanúsított által bérelt siófoki lakásban a nyomozók tetten értek két személyt, amint éppen gondozták az ottani marihuána-ültetvényt.

A 200 négyzetméteres családi házat speciális felső világítással és szellőztető-berendezéssel alakították át marihuána termesztésére. A házban több mint kétszáz tő, marihuána előállítására szolgáló kendert, valamint a gondozásukhoz szükséges vegyszereket, eszközöket, digitális mérőeszközöket is találtak.

A három személyt őrizetbe vették, és indítványozták az előzetes letartóztatásukat. A lefoglalt kábítószer és a növények értéke több tízmillió forintra tehető a rendőrség tájékoztatása szerint.