Vonat sodort el egy autót Budapesten, egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
Egy ember életét vesztette, egy súlyosan, kettő pedig könnyebben megsérült, amikor elsodort egy személyautót a vonat Budapesten, a XVIII. kerületben. Az érintett vasúti szakaszon nem közlekednek a vonatok, hanem pótlóbuszok szállítják az utasokat.
Vágólapra másolva!

Elsodort egy autót a vonat a XVIII. kerületben, az Eke utca és a Nagykőrösi út kereszteződésében. "A balesetben egy ember életét vesztette, egy súlyosan, kettő könnyebben megsérült" - mondta a BRFK sajtóügyeletese az MTI-nek. Hozzátette, hogy a személyautó eddig tisztázatlan körülmények között a vasúti sínekre hajtott, a vonat pedig elsodorta az autót. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a vonat maga alá gyűrte a személyautót, amelyből a tűzoltók egy sérültet próbáltak kiszabadítani, egy másik sérültet pedig hordágyon vittek el.

A MÁV közleménye szerint a baleset este öt órakor Pestszentimre és Pestszentimre felső között, egy sorompó nélküli útátjáróban történt, és a Lajosmizséről Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó vonat ütközött egy személygépkocsival. A közlemény szerint a vonaton nem sérült meg senki, de a helyszínelés ideje alatt - előreláthatólag 18 óráig - ezen a szakaszon nem közlekednek a vonatok, hanem pótlóbuszok szállítják az utasokat Kispest és Pestszentimre között. Az átszállások miatt átlag 20-30 perces késések vannak a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vonalon.