A védett tanúk szerint négy-öt férfi ütötte egyszerre Marian Cozmát

Vágólapra másolva!
A védett tanúk korábbi vallomásainak ismertetésével folytatódott a Cozma-gyilkosság büntetőpere hétfőn Veszprémben. A tanúk decemberben csak úgy voltak hajlandók vallomást tenni, hogy a vádlottak nem voltak a teremben. Vallomásukat most ismertette a bíró.
Vágólapra másolva!

A vádlottak elé tárta a bíró a védett tanúk vallomását a Cozma-ügy büntetőperében, amely hétfőn folytatódott a Veszprém Megyei Bíróságon. Az egyik tanú tavaly év végi vallomásában azt mondta, hogy "négy-öt cigány férfival látta verekedni" Marian Cozmát a Patrióta lokál előtt február 8-án éjjel. A tanú szerint a sportoló "hirtelen lelassult, a szívéhez kapott, és összerogyott". A tanú azt állította, hogy a "vérző fejű" volt a Cozmát támadók közül a legmagasabb és legerősebb testalkatú. "Vérző fejűként" az ügyben R. Sándor elsőrendű vádlottat emlegetik a tanúk.

Egy másik tanú is azt vallotta, hogy kiérkezett az utcára "egy magas, véres fejű cigány férfi", őt még "két-három kigyúrt kisebb és kopasz cigány követte. A tanú pontos leírást tudott adni R. Sándor és Sz. Iván harmadrendű vádlott akkori ruházatáról is.

Egy harmadik védett tanú szerint Cozmát három-négy férfi ütötte-rúgta a lokál előtt, de a kézilabdázó állta az ütéseket, és próbált védekezni. Hamarosan azonban Cozma "rémült arckifejezéssel, tehetetlenül dőlt el, mint egy zsák" - áll a tanú vallomásában. A negyedik tanúvallomás szerint Cozmát "egy nagydarab és két-három kisebb kopasz cigány férfi támadta". Elmondása szerint hallott olyan kifejezést, hogy a pisztolyt vagy a fegyvert "ne vedd elő".

A tárgyalás kedden újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zsarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat. A Cozma-gyilkosságról szóló összes cikkünket erre a linkre kattintva olvashatja.