Egy kihallgatásra beidézett tanú távolmaradása miatt elnapolták Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke elleni per hétfői tárgyalását. Kolompárt és társait sikkasztással, okirat-hamisítással, jogosulatlan előnyszerzéssel vádolják.

Elnapolták az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indult per hétfői tárgyalását a Kecskeméti Városi Bíróságon, mert az idézés ellenére nem jelent meg egy tanú.

Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró a döntés kihirdetését megelőzően elmondta, hogy a tanút már többször beidézték, ő azonban különböző kifogásokra hivatkozva nem jelent meg a bizonyítási eljárás során. Mivel ezúttal az idézést átvette, így az szabályosnak minősül, a távolmaradás miatt pedig súlyos bírságra számíthat - fogalmazott.

A bíró elmondása szerint a tárgyalást azért kellett elnapolni, mert az ügy szempontjából fontos tanúról van szó, a hétfői tárgyalási napot kifejezetten az ő kihallgatására szánták. A per szerdán folytatódik.

Kolompár Orbánt és társait sikkasztással, számviteli fegyelem megsértésével, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, magánokirat-hamisítással és az európai közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével vádolják. Az eljárásban három ügyet egyesítettek, azokat egyben tárgyalják.