Hátára ragasztva próbált marihuánát csempészni egy román sofőr

Vágólapra másolva!
Több mint egymillió forintot ér az a kábítószer, amelyet az ártándi határátkelőhelyen foglaltak le. A marihuána a kisbuszt vezető sofőr hátára volt felragasztva. Az M5 egyik pihenőjében igazoltatott autósnál szintén kábítószert találtak vasárnap.
Vágólapra másolva!

Egy román állampolgárokat szállító német rendszámú kisbusz ellenőrzése során cannabisszármazékot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei - közölte hétfőn a hivatal sajtóosztálya. A pénzügyőrök a buszon szállított csomagokat átvizsgálva először összesen 30 doboz adózatlan cigarettát találtak, majd a feltűnően idegesen viselkedő gépkocsivezető ruházatát is átvizsgálták. A férfi belső zsebében egy, hátára ragasztva két barna ragasztószalaggal áttekert csomagot találtak, a csomagokból cannabisszármazék került elő.

A pénzügyőrök az 1,2 millió forint értékű kábítószert lefoglalták, a román férfi ellen pedig visszaélés kábítószerrel bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek. Az adójegy nélküli cigaretta szállítása miatt gyorsított eljárásban jövedéki bírságot szabtak ki.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei ugyancsak marihuánát foglaltak le vasárnap egy az M5 autópálya hetényegyházi pihenőjében ellenőrzött osztrák autóból. Az itt előkerült közel félmillió forint értékű kábítószer miatt egy szerb férfi ellen indult eljárás, akit őrizetbe vettek.