Elítélt a bíróság egy párt, mert hagyták meghalni ágyhoz kötött rokonukat

Vágólapra másolva!
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben bűnösnek találta a másodfokú bíróság azt a férfit és az élettársát, akik hagyták meghalni ágyhoz kötött rokonukat Kőröshegyen. Az eset még 2007-ben történt. Az ítélet jogerős.
Vágólapra másolva!

Jogerősen elítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit és nőt, akik hagyták meghalni ágyban fekvő rokonukat még 2007-ben, a Somogy megyei Kőröshegyen. Az 52 éves férfit másodfokon hét év letöltendő fegyházbüntetésre, az 56 éves párját pedig hat év börtönre ítélték. Az első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróság a férfira tizenegy év fegyházat, a nőre pedig egy év tíz hónap, négy év próbaidőre felfüggesztett büntetést szabott ki.

Az áldozat a nő nővére volt, a pár vele lakott együtt. Három évvel ezelőtt a sértett lába eltört, ám a vádlottak nem hívtak hozzá orvost, mert a férfi félt, attól kiderül, hogy korábban megverte a nőt. Inni és enni sem adtak neki, sőt a férfi a magatehetetlen nőt újból megverte. Orvost már csak akkor hívtak hozzá, amikor az asszony meghalt. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a nő halálában az ellátatlansága, a mozgáskorlátozottsága és a bántalmazás is közrejátszott.