A rendőrök szerint nem kért a segítségükből az előállított láb nélküli férfi

Vágólapra másolva!
Megalázó bánásmódról panaszkodott a Dunántúli Naplónak egy pécsi rendőrök által előállított láb és ujjak nélküli férfi. A rendőrség szerint a mozgássérült nem kért a segítségükből, és nem is emelt panaszt az eljárás ellen, amikor fenyegetve elkövetett zaklatás miatt előállították.
Vágólapra másolva!

Megalázó eljárás miatt panaszkodott a pécsi rendőrökre egy mozgássérült férfi a Dunántúli Naplónak, miután kommandósok állították elő egy haragosával folytatott heves szóváltás után. A láb nélküli és ujjak nélküli férfi szerint megalázó volt, hogy a rendőrségen nem működött a mozgássérülteknek felszerelt lift, ezért úgy kellett "felseggelnie" az emeletre, és ebben senki nem segített neki - írta a Bama.hu. A kihallgatás után pedig nem ajánlották fel neki, hogy hazaviszik, hanem saját elektromos kerekes székével kellett megtennie a négy és fél kilométeres utat az esti sötétben.

A Baranya megyei rendőrség közleményt adott ki az ügyről, amelyben azt írják, hogy a férfi ellen fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt indult eljárás, miután egy szomszédasszonya azzal telefonált a rendőrségre, hogy megfenyegették, hogy lelövik. Azt is mondta, hogy fenyegetésként puskát is mutattak neki.

A rendőrök a bejelentés után golyóálló mellényes kommandósokat küldtek a helyszínre, akik kihallgatásra bekísérték a mozgássérült férfit és fiát a pécsi kapitányságra. A rendőrségi közlemény szerint a kerekes székes férfi nem várta meg, amíg beüzemelik a mozgássérültliftet - ami hosszú ideig tartott volna -, hanem maga mászott fel a lépcsőn, miközben "a segítségnyújtás esélyét sem adta meg a rendőröknek". Kerekes székét a rendőrök utánavitték, és ez így történt távozásakor is. Ekkor a férfi - a rendőrség szerint - azt mondta, nem okoz neki gondot hazajutnia a közúti közlekedésre alkalmas kerekes székével. Az érintettek sem a kihallgatás, sem a rendőrségi eljárás ellen nem éltek panasszal, és nem fejezték ki elégedetlenségüket - közölte a rendőrség.