Drogra és repülőjegyre költöttek az óvodákat fosztogató fiatalok

Vágólapra másolva!
Iskolákba, óvodákba törtek be és hétvégi házakat fosztogattak azok a szombathelyi fiatalok, akiket a napokban fogtak el a rendőrök, összesen 23 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják őket. A potom áron eladott, lopott árukból kábítószert és Londonba szóló repülőjegyet vettek.
Vágólapra másolva!

Tavaly október óta fosztogatta a szombathelyi közintézményeket, iskolákat, óvodákat és bölcsődéket az a három testvér, akiket most vett őrizetbe a szombathelyi rendőrség. A betörésekben, a nyomozás eddigi adatai szerint csak ketten, egy 24 éves és egy 19 éves fiatalember vettek részt, azonban mindegyiküket kábítószer-fogyasztással is gyanúsítják - közölte Hollósi Gábor, Szombathely rendőrkapitánya kedden.

A fiatalok a betörések során elsősorban műszaki cikkeket, számítástechnikai eszközöket loptak, amelyek értékével nem voltak tisztában, így rendkívül alacsony áron, néhány ezer forintért értékesítették azokat - közölte Horváth András, a rendőrkapitányság bűnügyi felderítő osztályának vezetője. A betöréseket durva módon, jellemzően azokkal az eszközökkel hajtották végre, amiket éppen a helyszínen találtak; a helyszínt mindenütt feldúlták, rongálással is kárt okoztak - tette hozzá.

A bűncselekményekből származó pénzt valószínűleg kábítószerekre költötték, illetve egy oda-vissza útra szóló repülőjegyet is vásároltak belőle Londonba, a gépet azonban, elmondásuk szerint lekésték, mert túl sokat ittak és elaludtak. Horváth András elmondta, hogy a büntetett előéletű gyanúsítottak rossz anyagi körülmények között éltek, előző szabadságvesztés büntetésükből nem sokkal korábban szabadultak.