Rendőrkutya talált rá két tolvajra Kaposváron

Vágólapra másolva!
Rendőrkutya vezette nyomra a rendőröket két, lopás közben megzavart férfi ügyében Kaposváron. Jászapátiban egy nyomkövető kutya a tettes házáig vezette a rendőröket.
Vágólapra másolva!

Egy hétvégi házból próbált meg, sikertelenül, fémből készült tárgyakat ellopni két férfi Kaposváron hétfőn, egy rendőrkutya egyiküket még aznap megtalálta - derült ki a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság jelentéséből. A rendőrséget a tolvajokat megzavaró helyiek értesítették.

A rendőrök a bejelentés után a több korábbi bűncselekmény felderítésében eredményesen közreműködő Devil nyomozókutyát vetették be, aki rövid időn belül az egyik elkövető lakóhelyéhez vezette a rendőröket, ahol előkerült egy környékbeli lakóházból ellopott kiskutya is. A keresett férfit egy közeli lakóháznál fogták el a járőrök, később a tettestársa is rendőrkézre került.

A rendőrség beszámolója szerint a héten Jászapátiban egy nyomkövető kutya a tetthelytől egészen a betörő házáig vezette a rendőröket. Ott a tettes 15 ezer forint értékű dohányárut vitt el egy üzletből.