Börtönökben készülnek az új rendőrruhák

Vágólapra másolva!
Januártól folyamatosan lecserélik a közterületeken szolgáló rendőrök bevetési ruháit, a Népszabadság úgy tudja, hogy az új ruhák és cipők a váci és a kalocsai büntetés-végrehajtási intézetben készülnek.
Vágólapra másolva!

Jobb minőségű, erősebb és tartósabb anyagból készülnek a közterületen szolgáló rendőrök új bevetési ruhái. Az egyenruhákat januártól folyamatosan lecserélik. A Népszabadság úgy tudja, hogy takarékossági megfontolásból az új bevetési ruhákat és cipőket a büntetés-végrehajtás üzemeiben varratják. A büntetés-végrehajtási vállalatok belügyi források szerint olcsóbban dolgoznak az azonos profilú civil vállalkozásoknál.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának tájékoztatása szerint Vácon és Kalocsán már csak a hivatalos megrendelésre várnak. A két fegyintézethez tartozó bv-vállalatoknál már kiképezték a fogvatartottakat a rendőrruhák és a cipők gyártására, és a termelés megindításához szükséges alapanyagokat is megvásárolták.

A lap úgy tudja, hogy a későbbiekben valamennyi, a Belügyminisztérium irányítása alá tartó rendvédelmi szerv bevetési ruháját is korszerűbbre cserélik, azaz a büntetés-végrehajtásnál és a katasztrófavédelemnél is ruhacsere lesz a következő években. Az ORFK közlése szerint 2012-re újul meg teljes egészében a ruhakészlet, megközelítőleg 8-9 milliárd forintból.