Sziget: Irracionális a 2,5 milliárd forintos területhasználati díj

Vágólapra másolva!
A Sziget Fesztivált rendező cég szerint a 2,5 milliárd forintos területhasználati díj irracionális, a cég egyedi díjról szeretne egyeztetni a fővárossal.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Önkormányzat kedden közölte, a jövőben már nem kívánja ingyenes közterület-használattal támogatni a Sziget Fesztivált. A bejelentés előtt a Népszava online azt írta, a közterület-használati díj teljes összege a Sziget esetében mintegy 2,5 milliárd forintot jelentene, ami ellehetlenítené a rendezvényt.

Szerdán reggel a Sziget Kft. és tulajdonosa, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Econet.hu közölte: a Sziget Fesztivál 18 éves történetében nem először néz szembe nehézségekkel, de eddig minden alkalommal sikerült megoldást találni. "A sajtótudósításokban megjelent - vélhetően tévedésből származó -, egy hétre számított 2,5 milliárd forintos területhasználati díj irracionalitását jól mutatja, hogy az Óbudai Sziget másik részén egy hasonló nagyságú, de infrastruktúrával és épületekkel ellátott építési terület tulajdonjogát 3,6 milliárd forintért értékesítették" - áll a cég közleményében.

Balázs Csaba, az Econet.hu elnöke közölte: biztosak abban, hogy meg fogják találni a közös nevezőt az összes kerületi és fővárosi szabályozási kérdés vonatkozásában. Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője pedig hozzátette: az elmúlt húsz évben tárgyalások útján sikerült lezárnunk az összes olyan nyitott kérdést, amely a Sziget Fesztivál megrendezését hatósági, önkormányzati oldalról befolyásolták. "A sajtótudósításokban megjelent, egy hétre számított 2,5 milliárd forintos területhasználati díj azonban a Fesztivált ellehetetlenítené, és így végső soron nulla forint bevételt eredményezne az önkormányzat számára" - tette hozzá Gerendai.