Helyszíni tárgyalást kért a Cozma-ügy harmadrendű vádlottja

Vágólapra másolva!
Helyszíni tárgyaláson akar vallomást tenni a Cozma-ügy harmadrendű vádlottja, Sz.Iván. A bíróság később dönt a kérésről. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg egy veszprémi lokál előtt. A segítségére siető sporttársait életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.
Vágólapra másolva!

Helyszíni tárgyalás megtartását kérte a Cozma-ügy szerdai tárgyalásán az emberöléssel vádoltak közül Sz. Iván harmadrendű vádlott. A férfi közölte, hogy ott akar vallomást tenni. A váratlan indítványról később dönt a bíróság.

Szerdán hallgatta meg a bíróság azt a tanút is, akinek mentős szakképzettsége van, és elsőkért próbálta Marian Cozmát újraéleszteni. A sportoló még élt, amikor fölé hajolt, de szólni már nem tudott, majd leállt a pulzusa és a légzése. Újraélesztés közben vette észere a vérző sebet a mellén. Azt is elmondta, hogy Marian Cozma után egy "nagy darab" férfi futott fölfelé, a rendőrségi fotókon R. Sándor elsőrendű vádlottal azonosította.

Egy védett tanú szerint a mozdulatlanul fekvő Cozmát a támadói közül néhányan még fejbe is rúgták.

Egy másik tanú arról beszélt, hogy a diszkóba beözönlött egy csoport férfi, akik pillanatok alatt verekedést kezdeményeztek. A következő tanú is azt mondta el, hogy az említett férfiak megjelenése agresszív volt, közülük többen is ütötték-rúgták Cozmát, széket dobáltak, egy pezsgős üveget pedig éppen az ő asztalukról kapott fel egy férfi, hogy azzal verekedjen.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető két sporttását, a szeb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.