Tarlós "nagyon komoly" kedvezményt ígért a Szigetnek

Vágólapra másolva!
Tarlós István szerint a város jelenlegi pénzügyi helyzetében véget kell vetni az ingyenes szolgáltatásoknak. A főpolgármester a Sziget Fesztiváltól beszedendő közterület-használati díjjal kapcsolatban kijelentette: az nem lehet, hogy egyesek kapnak ingyenességet, mások meg nem, de komoly kedzvezményt ígért a fesztiválnak.
Vágólapra másolva!

Az előző városvezetés által kalkulált díjtételek kapcsán 2,5 milliárd forintot kellene fizetnie a Sziget Fesztiválnak közterület-használati díjként, de a Sziget ehhez képest "nagyon komoly kedvezményt fog kapni" - jelentette ki Tarlós István csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Budapest főpolgármestere arra a kérdésre, mekkora lesz ez a kedvezmény, azt mondta, 1-1,5 milliárd forint között "ingadoznak" a kedvezmény mértékével. A politikus a sajtótájékoztatón a közterület-használati díjjal kapcsolatban elmondta azt is, hogy az nem lehet, hogy egyesek kapnak ingyenességet, mások meg nem.

Tarlós István jelezte: a jövő héten találkozik Csomós Miklós főpolgármester-helyettes és Atkári János pénzügyi főtanácsadó társaságában Gerendai Károllyal, hogy egyeztessenek a kérdésről.

Fizethet a Nemzeti Vágta is

Arra a kérdésre, hogy a többi nagy rendezvényre, például a Nemzeti Vágtára vagy a Felvonulási téri plakátkiállításra is vonatkozik-e a döntés, közölte, hogy a határozat generális jellegű és következetesek lesznek annak végrehajtásában.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy kisebb rendezvények is veszélybe kerülhetnek, ha fizetni kell a közterület-használatért, kijelentette: az rendezzen rendezvényt, aki arra képes, nem várhatnak ingyenességet a fővárostól.

Tarlós István közölte: meg kell keresni gazdag kerületeket, virágzó vidéki városokat, például Szegedet, a Sziget támogatása érdekében.

Arra a kérdésre, hogy a közterület-használati engedélyekből mekkora bevételre számít a főváros, Atkári János pénzügyi főtanácsadó azt mondta, tavaly 4,5 milliárd forinttól esett el a főváros, mert több rendezvény ingyenesen használhatta a főváros közterületeit.