Átvette az állam Pécstől az évi 700 millióba kerülő Kodály Központot

Vágólapra másolva!
Évi 700 millió forintos terhet vett le a kormány Pécs válláról azzal, hogy nemzeti fenntartásba vették a pécsi Kodály Központot.
Vágólapra másolva!

A kormány nemzeti fenntartásba veszi a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik nagyberuházásaként épült Kodály Központot - jelentette be Páva Zsolt, Pécs polgármestere pénteken. A fideszes politikus sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a kiemelt státus megadására az új Széchenyi-terv nyújt lehetőséget. A polgármester szerint ezzel évente mintegy 700 millió forintot takarít meg a város, mert ennyit kellett volna költeni a központ működtetésére.

A tavaly decemberben átadott Kodály Központ mintegy 6 milliárd forintból épült, ezer embert befogadó multifunkcionális hangversenyterem és kulturális rendezvényhelyszín. A központ hangversenytermének akusztikájáról korábban a Pannon Filharmonikusok zeneigazgatója mellett elismerően szólt több neves zenész és hangtechnikus, de több szakember kételkedett jövőbeni fenntarthatóságában. Az intézményben az első nyilvános koncertet december elején tartották Makszim Vengerov világhírű hegedűművész és Ránki Dezső kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész vendégszereplésével.