Devecseri lopások: Egy 13 éves fiú is van a gyanúsítottak között

Vágólapra másolva!
A rendőrség két férfit és egy 13 éves gyereket gyanúsít azzal, hogy az utóbbi hónapokban több rablást is elkövettek Devecserben. A társaság egyik tagja, egy középkorú férfi november óta előzetes letartóztatásban van.
Vágólapra másolva!

Tavaly október óta több lopás is történt az iszapkatasztrófa sújtotta Devecserben. Összesen tíz esetben indult nyomozás. A tolvajok leginkább kisgépeket, kézi szerszámokat, kerékpárokat, autós rádiókat tulajdonítottak el. Legutóbb pedig egy devecseri házból nyílászárók tűntek el.

A rendőrség a bűntények egy részének elkövetésével egy 18 és egy 13 éves devecseri fiatalt gyanúsít. A 18 éves fiatalember kihallgatása során beismerte, hogy ők loptak. A 13 éves fiú lakóhelyén házkutatást tartott a rendőrség, amelynek során 15 iszappal szennyezett autó indítókulcsa került elő.

A két fiatal vallomása szerint több rablásuk során velük volt egy harmadik személy is. A szintén helyi, középkorú férfi november óta előzetes letartóztatásban van más bűncselekmények miatt. A rendőrség megalapozottnak tartja a gyanút, mely szerint a férfi is a két fiatallal járt lopni.