A belügyminiszter kiállt Tóth Tamás budapesti főkapitány mellett

Vágólapra másolva!
A Népszava szerint a rendőrség berkein belül már kész tényként kezelik, hogy legkésőbb fél éven belül leváltják Tóth Tamás budapesti rendőrkapitányt, akinek kinevezését Pintér Sándor belügyminiszter nem támogatta.
Vágólapra másolva!

Hamarosan menesztik a fél évvel ezelőtt kinevezett budapesti főkapitányt - értesült a Népszava. A napilap pénteki száma szerint a rendőrség berkein belül korábban már kész tényként kezelték, hogy január elsejével leváltják Tóth Tamást, akinek a kinevezését a lap szerint Pintér Sándor belügyminiszter nem támogatta. A Népszava információi szerint Tóth haladékot kapott, de leváltására akár már februárban sor kerülhet, mások szerint viszont csak a magyar EU-elnökséget követően menesztik Tóthot, addig azonban csak szoros felügyelet alatt dolgozhat.

Tóth Tamás az elmúlt fél év során szinte valamennyi fővárosi kerületi kapitányt, illetve fontos rendőri vezetőt menesztette vagy távozásra késztette. A kialakult kritikus helyzet megoldása érdekében a belügyi tárcának várhatóan lépéseket kell tennie, hogy reaktiváljanak olyan értékes rendőri szakembereket, akik Tóth miatt távoztak a testülettől - olvasható a napilapban.

A belügyminisztérium pénteken délben közleményben reagált a Népszava cikkére, ebben azt írják, hogy Pintér Sándor és Hatala József országos főkapitány elégedett Tóth Tamás szakmai munkájával. Levelük szerint értelmezhetetlen a Népszavának az az állítása, mely szerint Tóth szoros felügyelet alatt dolgozik, és nem osztják azt a véleményt sem, hogy a BRFK-n "kritikus helyzet alakult volna ki".

A belügyminisztérium közelményében azt is hangsúlyozzák, hogy Tóth Tamást Pintér Sándor nevezte ki a BRFK élére, és az ő javaslatára nevezték ki dandártábornoknak is november elején.