Nyilvánosak a keresztféléves képzések ponthatárai

Vágólapra másolva!
Már olvashatók a Felvi.hu-n a felsőoktatási keresztféléves képzések ponthatárai. Minden eddiginél többen nyújtottak be jelentkezést a mostani keresztféléves felvételi eljárásban. A 7500 jelentkező közül a legtöbben a mesterképzést választották, ezt követte a felsőfokú szakképzés, majd az alapképzés. A sikeresen felvételizők az Oktatási Hivataltól és a felsőoktatási intézménytől is kapnak írásbeli értesítést.
Vágólapra másolva!

Közzétették a Felvi.hu-n a felsőoktatási keresztféléves képzések ponthatárait péntek délután. A 15 590 helyre csaknem 7500 diák jelentkezett. Háromnegyedük mesterképzést, 15 százalékuk felsőfokú képzést választott, míg 14 százalékuk az alapképzés mellett döntött.

Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre vonatkozóan besorolási döntést hoz, és erről írásban értesíti őket is. Ez a határozat tartalmazza, hogy a jelentkező felvehető-e bármely általa megjelölt képzésre, és ha igen, melyikre, valamint tájékoztat a jogorvoslat lehetőségéről, illetve módjáról is.

Sikeres felvételi esetén az illetékes felsőoktatási intézmény is külön felvételi határozatot küld a jelentkezőnek. Ebben találhatók majd meg az esetleges további teendők, továbbá a beiratkozás helye és ideje is.

Azok, akik jelentkeztek, de nem jutottak be egyik, 2011 februárban induló képzésre sem, az általános eljárásban újra próbálkozhatnak és február 15-ig ők is jelentkezhetnek a szeptemberben induló képzésekre.