Tizenhárom terézvárosi képviselő ellen kért vádemelést a BRFK

2011.01.15. 8:54

Vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a terézvárosi ingatlanügyben indított nyomozást, amelyben Verók István volt polgármester mellett tizenkét volt és jelenlegi MSZP-s és SZDSZ-es politikust gyanúsítanak hűtlen kezeléssel egy Andrássy úti ingatlan eladása miatt - írja szombati számában a Magyar Nemzet.

A BRFK szóvivője, Horváth Katalin Fanni azt nyilatkozta a lapnak, hogy a tizenhárom gyanúsított közül szinte mindenki vádlott lehet. A BRFK az [origo]-nak egyelőre nem erősítette meg a vádemelési javaslatot.

Verók és társai ellen az Andrássy út 47. szám alatti palota eladása miatt emelhet vádat a Fővárosi Főügyészség, ahova a nyomozás iratait már továbbították a BRFK-ról a Magyar Nemzet szerint. A vádemelési javaslat a tizenhárom önkormányzati képviselő mellett egy önkormányzati tisztségviselő nevét is tartalmazza. A nyomozás során megállapított vagyoni hátrány összege több mint 120 millió forint.

A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya további eljárást folytat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen több más Andrássy úti ingatlannal, egy Liszt Ferenc téri házzal, egy Bajcsy-Zsilinszky úti és több Izabella utcai ingatlannal összefüggésben. Tart a nyomozás a terézvárosi önkormányzat tulajdonában álló 65 tetőtéri ingatlan elidegenítése és a Hunyadi téri beruházások ügyében is - mondta a Magyar Nemzetnek Horváth Katalin Fanni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK