Vágólapra másolva!
A szombat éjjel történt diszkótragédia ügyében őrizetbe vett öt ember előzetes letartóztatását kéri az ügyészség, amely szerint ha kiengednék őket, megnehezíthetnék az eljárást. A bíróság kedden este és szerdán reggel dönt a letartóztatásukról.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség kedden kezdeményezi a szombat éjjel a West-Balkánban történtekkel kapcsolatban őrizetbe vett öt ember előzetes letartóztatását - közölte a Fővárosi Főügyészség. Az indítványt a VI. és a VII. kerületi ügyészség teszi, a gyanú kettőnél több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette.

Az előzetes letartóztatást az ügyészségek szerint az indokolja, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén "meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást". A Pesti Központi Kerületi Bíróság az egyik gyanúsított esetében kedden este 18 órakor tart tárgyalást, a többi négy ember előzetes letartóztatásáról szerdán délelőtt 10 órakor dönt.

A gyanúsítottak közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője. A West-Balkánban szombat éjjel három fiatal lány halt meg a szórakozóhelyen kialakult tömegpánik miatt, az ügyről szóló korábbi cikkeinket itt találja meg.