Három tűzoltó megsérült egy győri gázrobbanásban

Vágólapra másolva!
Gázrobbanás történt egy győri társasházban. Három tűzoltó és egy gyermek és még egy lakó megsérült. A ház lakhatatlanná vált.
Vágólapra másolva!

Gázrobbanás volt egy tizenkét lakásos győri társasházban. A tűzoltókat gázszivárgáshoz riasztották délután és éppen a szivárgást próbálták megállítani, amikor a robbanás történt. A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint három tűzoltó megsérült, egyikük súlyosan, két társa pedig könnyebben.

A súlyosan megsérült tűzoltót benttartották a kórházban, társait hazaengedték. A tűzoltókon kívül egy gyermeket is kórházba vittek, de őt nem tartották bent. A balesetben még egy lakó megsérült, így összesen öt sérültje van a robbanásnak.

A statikus szerint veszélyes és lakhatatlanná vált a tizenkét lakásos társasház, amelyben több lakás megrongálódott. Az épület 18 lakóját kiköltöztették, ők átmenetileg rokonokhoz és ismerősökhöz mentek.

A robbanás ereje egyébként akkora volt, hogy a környékbeli házak is beleremegtek, több ablak is kitört. Egyelőre nem tudni, miért történt a robbanás, az esetet a tűzoltóság és a rendőrség is vizsgálja.