Pályázat nélkül jutott állami álláshoz Pálffy István felesége

2011.01.18. 14:16

Pályázat nélkül, sürgősségre hivatkozva vették fel Pálffy István KDNP-s képviselő feleségét az egyik minisztériumi háttérintézményhez kommunikációs munkatársnak - írja a Blikk. A lap szerint azt nem tudni, hogy a nő honnan értesült a lehetőségről.

Biztonsági okból vették fel pályáztatás nélkül kommunikációs munkatársnak Pálffy István KDNP-s országgyűlési képviselő feleségét a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyik háttérintézményéhez, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézethez - írja a Blikk.

A lappal az intézet közölte, hogy a "biztonságos... munkavégzéshez elengedhetetlenül és sürgősen" szükségük volt egy kommunikációs munkatársra. Az állásra információs rendszerükön keresztül jelentkezett a politikus neje, de az nem derült ki, hogy ha nem írtak ki pályázatot, akkor a nő honnan értesült a lehetőségről - írja a Blikk.

A lap szerint a közalkalmazotti jogállásról szóló törvény ritkán engedi meg egy poszt betöltését pályázatok nélkül, bár valóban kivételnek számít, ha a munkavégzés és szervezés biztonságáról van szó. Az ugyanakkor furcsa, hogy az intézet még a gazdasági ügyintéző posztjára is pályázatot írt ki - írja a Blikk, amely hétfőn számolt be először Pálffy feleségének megbízatásáról.