Bezáratta a West-Balkánt a terézvárosi jegyző

Vágólapra másolva!
A VI. kerület jegyzője szerint életveszélyt okozhatna, ha továbbra is nyitva tartana a West-Balkán, ezért 90 napra elrendelte a bezárását. A jegyző a határozatban arra a rendeletre hivatkozik, amelyről korábban ő és a polgármester is azt mondta, hogy trükközésre ad lehetőséget. A tragédia miatt több fővárosi szórakozóhelyen is úgy döntöttek, hogy a héten ideiglenesen bezárnak.
Vágólapra másolva!

Kilencven napra bezáratta a West-Balkán nevű szórakozóhelyet a VI. kerület jegyzője, az erről szóló határozatot az önkormányzat honlapján tették közzé. A West-Balkánban szombaton éjszaka három fiatal lány vesztette életét egy elektronikus zenei rendezvényen. A rendőrség szerint megfulladtak, amikor a lépcsőházban összetorlódott tömeg a korlátnak nyomta őket (a diszkótragédiáról szóló cikkeinket itt olvashatja). A döntés ellen lehet jogorvoslatot kérni, de attól függetlenül azonnal végre kell hajtani.

A határozat szerint a West-Balkánt tavaly november 29-én vették nyilvántartásba. A regisztrációkor az üzemeltetők 300 fős befogadóképességet és este 7-től 10-ig tartó nyitva tartást határoztak meg. A határozatot aláíró jegyző szerint a szombat éjszakai, tragédiával végződött rendezvénnyel kapcsolatban jutott a tudomására, hogy az üzlet este 10 után is nyitva tartott, illetve többszörösen túllépték a 300 fős befogadóképességet.

A jegyző ugyanakkor hivatkozik a december 11-én elvégzett ellenőrzésre is, amikor hajnali fél egykor is nyitva találták a West-Balkánt. "A 2011. január 15-ei események, valamit az üzemeltető korábbi magatartása alapján az üzlet további üzemeltetése esetén életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet keletkezhet" - indokolta a határozatban a jegyző, aki az üzletek regisztrációjáról szóló 2009-es rendeletre hivatkozik. Korábban a kerületi polgármester azt mondta: a jelenlegi jogszabályok nem alkalmasak a szombatihoz hasonló tragédiák megelőzésére.

Ideiglenes bezárással fejezi ki részvétét több fővárosi szórakozóhely

Több budapesti szórakozóhely a héten ideiglenesen bezár. Vezetőik így szeretnék kifejezni részvétüket a szombaton történt West-Balkán-tragédia miatt.

A VIII. kerületben található Corvintető, illetve a terézvárosi Instant már kedden bezárt, és csak jövő hét elején nyit ki. Az erre a hétre tervezett rendezvényeiket későbbi időpontokban tartják meg. Az akcióhoz a VI. kerületi Kuplung is csatlakozott. Több közkedvelt budapesti szórakozóhely azonban a honlapja vagy a közösségi portálon megtekinthető adatlapja szerint megtartja e heti programjait.