Visszaélés miatt meggyanúsítottak két egykori zuglói képviselőt

Vágólapra másolva!
Újabb két korábbi politikust gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség a zuglói tanácsadói szerződések ügyében. Az egykori zuglói képviselőkkel Hunvald Gyögy korábbi erzsábetvárosi polgármester kötött szerződést - írja a magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség Zugló két korábbi önkormányzati képviselőjét - írja a Magyar Nemzet. Egyikük Kovács-Csincsák László, korábbi MSZP-frakcióvezető a kerületben, a másik Killik Jenő, volt SZDSZ-es önkormányzati városfejlesztési tanácsnok. Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője a lapnak azt mondta, a két politikus tagadta a gyanút, és panaszt tettek a gyanúsítás ellen.

Az ügy több kerületet is érintő tanácsadói szerződésekről szól, a nyomozást korábban elkülönítették a vádemeléssel zárult hetedik kerületi Hunvald-ügytől. Az ügyben gyanúsított Weinek Leonárd, Zugló korábbi, SZDSZ-es polgármestere is. Weinek a Hunvald-ügyben szintén gyanúsított Gál Györgynek és egy másik gyanúsítottnak is teljesítés nélkül fizetett tanácsadói pénzeket - írja a Magyar Nemzet.

Hunvald György, akit ebben a nyomozásban 17 millió forintos hűtlen kezeléssel gyanúsítanak, a gyanú szerint Killikkel és Kovács-Csincsákkal is tanácsadói szerződést kötött, utóbbival például havi 400 ezer forintos javadalmazásért. Az ügyészség szerint ezzel 6,5 millió forinttal károsították az erzsébetvárosi önkormányzat kasszáját.