Enyhítették a csepeli gyújtogató büntetését

Vágólapra másolva!
Hat és fél évről ötévesre enyhítette a bíróság a csepeli gyújtogató börtönbüntetését. A férfi tizenkilenc kocsit gyújtott fel Csepelen öt hónap alatt, mielőtt 2009 elején elkapták. Az ítélet jogerős.
Vágólapra másolva!

Enyhébb büntetést, öt év börtönt kapott jogerősen a csepeli gyújtogató szerdán, a Fővárosi Bíróságon, az ügy másodfokú tárgyalásán. 2010-ben első fokon hat és fél évet kapott.

A közveszélyokozással és rongálással vádolt középkorú férfi 2008 szeptembere és 2009 januárja között 19 alkalommal gyújtott fel többnyire zsúfolt parkolókban álló autókat. Az autókat a benzintartálynál lelocsolta éghető anyaggal, majd azt meggyújtotta.

Célpontjait véletlenszerűen választotta ki, s a tűz többször átterjedt a közelben álló járművekre is. Az okozott kár összege meghaladja a húszmillió forintot. A nyomozás során a férfi arra hivatkozott, hogy az ő házát is felgyújtották. Korábban ideggyógyászati kezelés alatt állt, de a büntetőeljárás során az elmeszakértő beszámíthatónak nyilvánította. Ügye elsőfokú tárgyalásán azt mondta, megbánta tettét.