Lemondott a kultúráért felelős helyettes államtitkár

Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról Kálnoki-Gyöngyössy Márton kultúráért felelős helyettes államtitkár. A politikus 2010. június 16-a óta töltötte be a tisztséget. A lemondás körülményeiről későbbre ígért tájékoztatást a kulturális államtitkárság.
Vágólapra másolva!

Lemondott Kálnoki-Gyöngyössy Márton kultúráért felelős helyettes államtitkár - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI). Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter elfogadta a lemondást.

Az [origo] fél 10-kor megkereste a kulturális államtitkárság sajtóosztályát, hogy a lemondás hátteréről és körülményeiről tegyen fel kérdéseket, de későbbre ígértek tájékoztatást.

A régész végzettségű, 38 éves Kálnoki-Gyöngyössy kinevezése előtt a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának volt az igazgatója. Orbán Viktor 2010. június 16-i hatállyal nevezte ki a NEFMI helyettes államtitkárjává.

Kálnoki-Gyöngyössy jelentette be 2010 nyarán, hogy megszűntetik a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat (KÖSZ) önállóságát, és beolvasztják a Magyar Nemzeti Múzeumba. A döntést Kálnoki-Gyöngyössy a KÖSZ-nél zajló szerződések átvizsgálásával indokolta. A módosítás értelmében a régészeti feltárási jog visszakerült a területileg illetékes megyei múzeumokhoz.